Στο τριήμερο της Πεντηκοστής έγινε το EUROPAEDIATRICS 2008, 14-17 Ιουνίου, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, ένα ευρωπαικό συνέδριο Παιδιατρικής.
Όσοι ήθελαν να συμμετάσχουν μπορούσαν να κλείσουν θέση με το firstevent ή να ταξιδεύσουν με δικό τους τρόπο, όπως με ένα ταξιδιωτικό γραφείο πχ manessistravel.
Τι ανακαλύπτεις συγκρίνοντας τις τιμές;
Για τις παρόμοιες καλύψεις αεροπορικά εισιτήρια , ξενοδοχεία, εκδρομές κλπ στο ταξιδιωτικό γραφείο manessistravel πληρώνεις 720 ευρώ, το άτομο ενώ με το firstevent 1950 ευρώ το άτομο. Μάλιστα 1950 ευρώ.
manessistravel 720 ευρώ !
firstevent 1950 ευρώ !!! για τον παιδίατρο (χωρίς την εγγραφή στο συνέδριο), ενώ για το συνοδό μέλος μόλις 790 ευρώ, δηλαδή κανονική χρέωση.
Δηλαδή ο Παιδίατρος τι έχει, μήπως είναι υπέρβαρος, μήπως έχει πολλές αποσκευές μαζί του, μήπως κάτι άλλο που δεν το ξέρω;
Υποπτεύομαι γιατί, επειδή είναι ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, δηλαδή γιατρός που σημαίνει συμμετοχή φαρμακευτικών εταιρειών, επιλογή ταξιδιωτικών γραφείων από την παιδιατρική εταιρεία, ίσως και άλλα που δεν μπορώ να υποπτευθώ.
Δεν μπορώ να το καταλάβω, όσο και αν προσπάθησα διαβάζοντας τα προγράμματά τους.
Ίσως η διαφορά της αεροπορικής εταιρείας; ίσως τα διαφορετικά ξενοδοχεία 4* και 5*;
Μήπως η μία ημέρα διαφορά αναχώρησης των ταξιδιών τους;
Μήπως τα φιλοδωρήματα;
Να υπήρχε ένα ποσοστό διαφορετικής τιμής 10, 20 άντε 30% , το αντιλαμβάνομαι , αλλά σχεδόν 300% κάτι άλλο συμβαίνει!!
3 σχόλια:
Αγαπητέ κ. Ανδρέου,
Μην απορείτε. Όπου εμπλέκονται φαρμακευτικές εταιρείες, τα πρακτορεία εκτοξεύουν στα ύψη τις τιμές. Και οι εταιρείες πληρώνουν αδιαμαρτύρητα. Πολλές εταιρείες μάλιστα έχουν κάνει σύμβαση με ένα πρακτορείο, διότι έτσι ορίζει ο κανονισμός τους και καταλαβαίνετε τι γίνεται. Με τις τιμές ενός μόνο συνέδρου θα μπορούσαν να ταξιδέψουν 2 1/2-3 ΄Οταν μάλιστα ρωτάς γιατί τόσο ακριβά; Απαντούν: μα υπάρχει service, εννοώντας τη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο. Λες και απευθύνονται σε κάφρους.
Αγνοείτε ότι πολλοί γόνοι ιατρών έχουν ανοίξει ταξιδιωτικά γραφεία και οι γονείς στήνουν συνέδρια και συνεδριάκια για να βοηθήσουν τα παιδιά; Συνεδριάκια άνευ λόγου και ουσίας. Ποιοτικά; Μην το συζητάτε.
Αγνοείτε ότι η ιατρική ενημέρωση έχει γίνει οίκος εμπορίου χειρίστης ποιότητας ή μάλλον έχει γίνει μόνον εκδρομικός σύλλογος;
Αγνοείτε ότι οι πλείστοι των γιατρών ούτε περνάν από την αίθουσα των συνεδρίων;
Αγνοείτε ότι υπάρχουν εταιρείες που πάνε καραβιές ολόκληρες γιατρών μόνο για εκδρομή είτε τριήμερη είτε πολυήμερη, βάζοντας κάποιον υπάλληλο της εταιρείας να κάνει μια εικοσάλεπτη ομιλία για να δικαιολογήσει το ταξίδι;
Αγνοείτε ότι και σε μεγάλα επίσημα συνέδρια υπάρχουν επιπλέον εκδρομές με πληρωμένα όλα από τις εταιρείες για να ευχαριστηθούν οι ντοτόροι;
Μετά απορείτε για τις τιμές;
Το πρόβλημα είναι ποιος άρχισε όλο αυτό το κακό.
Άρχισαν οι εταιρείες να προσφέρουν και συνεποώς οι γιατροί να ζητούν όλο και περισσότερα; Ή άρχισαν οι γιατροί να απαιτούν και αναγκαστικά οι εταιρείες να προσφέρουν;
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Έχουμε περιπέσει σε έναν φαύλο κύκλο εκμαυλισμού όπου οι πολλοί επωφελούνται και οι ρομαντικοί αναρωτιούνται.
Ο επιστημονικός τουρισμός στο απόγειο του.
Μην αναρωτιέστε λοιπόν. Απλώς ακολουθείστε το ρεύμα ή μη συμμετέχετε.
Συγγνώμην για την έκφραση αλλά γνωρίζετε την παροιμία "σκάσε και κολύμπα".
"Β"
ΥΓ. Η ανωνυμία είναι αναγκαία λόγω πιθανών συνεπειών από τα γραφόμενα. Οι υψηλά ιστάμενοι είναι αμείλικτοι.
Ευχαριστώ, για την συμμετοχή σας.
Δεν πειράζει η ανωνυμία. Το καλό είναι ότι γράψατε και καταθέσατε τις απόψεις σας. Το ίδιο πρέπει να κάνει κάθε «σκεπτόμενος» συνάδελφος, για να γίνει αντιληπτό στους παραπάνω, ότι μπορεί να τα κάνουν όλα αυτά, αλλά έχουν γνώση και οι φύλακες.
Συμφωνώ σχεδόν στο σύνολο των σκέψεων σας και θα ήθελα να συμπληρώσω για να γίνει περισσότερο κατανοητό ότι στο παραπάνω πάρε δώσε συμμετάσχουν τέσσερα μέρη.
1ον οι γιατροί - παιδίατροι
2ον οι ταξιδιωτικοί πράκτορες (ήταν ένας και τώρα τελευταία αντιλαμβανόμενος το μεγάλο πανηγύρι - φαγοπότι και έχοντας και «συγγένεια» με το χώρο, έγιναν δύο.)
3ον οι φαρμακευτικές εταιρείες (που θέλουν να προωθήσουν – πωλήσουν την πραμάτεια τους) και τέλος
4ον η εκπροσώπηση των παιδιάτρων (στη συγκεκριμένη περίπτωση η παιδιατρική εταιρεία)
Και τα τέσσερα μέρη που συμμετάσχουν σ’ αυτόν τον ιατρικό τουρισμό έχουν πράγματι κάτι να κερδίσουν. Αλλά από το να κερδίσεις μέχρι να αισχροκερδίσεις υπάρχει μεγάλη διαφορά που μερικοί την αποκαλούν κλεψιά.
Όταν αντί να «πάνε» 2-3 άτομα «πάει» μόνο 1, σημαίνει ότι κάποια χρήματα κάπου πήγαν.
Και όταν οι συμμετάσχοντες είναι οι προαναφερόμενοι, πρέπει να παίξουμε τον «παπά» (εδώ είναι ο παπάς εκεί είναι ο παπάς) για να δούμε που πήγαν τα χρήματα;
Οι γιατροί δεν τα πήραν, γιατί πήγαν το τριπλοπληρωμένο ιατροτουριστικό ταξιδάκι τους.
Μας μένουν οι υπόλοιποι τρεις.
Για την ιστορία, αναφέρετε, ότι ένας διευθυντής μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας καθαιρέθηκε από την διευθυντική του θέση, γιατί είχε στείλει γιατρούς σε ταξίδι εν αγνοία τους. Δηλαδή για να γίνει κατανοητό ο γιατρός δεν είχε ταξιδέψει ποτέ του (και δεν το γνώριζε) αλλά είχαν «ταξιδέψει» χρήματα από την φαρμακευτική εταιρεία προς τον πράκτορα και τανάπαλιν. Καλό;
Για το τέταρτο και τελευταίο μέρος της προαναφερόμενης παρέας
δηλ την παιδιατρική εταιρεία , αυτή ουσιαστικά κάνει επιλογή ταξιδιωτικού πράκτορα με συνοπτικές διαδικασίες δηλ με ανάθεση έργου και ό,τι ήθελε προκύψει απ αυτήν την ανάθεση.
Αντιθέτως θα μπορούσε να ζητήσει την καλύτερη ταξιδιωτική τιμή της αγοράς και να αποφασισθεί ο καλύτερος (πράκτορας).
Να το κάνουμε πιο απλό.
Αν παραδείγματος χάριν ένας προορισμός στοιχίζει πραγματικά 1.000 ευρώ, η παιδιατρική εταιρεία πρέπει να βρεί ταξιδιωτικό πράκτορα που θα εγγυηθεί και καλό αποτέλεσμα συνεδρίου και την χαμηλότερη τιμή ταξιδιού, πχ 900 ευρώ.
Στην δική μας περίπτωση δεν βρίσκει ταξιδιωτικό πράκτορα με την εγκυρότερη και χαμηλότερη τιμή, αλλά κάνει κάτι καλύτερο: Αναθέτει σε έναν συγκεκριμένο πράκτορα στην τριπλάσια τιμή των 3.000 ευρώ.
Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητέ μου φίλε.
Όλοι κάνουν τις αθώες περιστερές. Μέχρι να βουτηχτούν και αυτοί..Και τους αρέσειΕΙΙΙΙΙ !!!
Δημοσίευση σχολίου