Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

Στοπ στις περιττές διαγνωστικές εξετάσεις

 

Το πρώτο βήμα για να μπει «στοπ» στις περιττές εξετάσεις έκανε η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, η οποία έχει ήδη εκπονήσει τα «διαγνωστικά πρωτόκολλά» που προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος.

Τί σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως οι ασθενείς θα υποβάλλονται σε συγκεκριμένες εξετάσεις, ανάλογα με τη πάθηση τους, όπως θα ορίζονται απο τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Στόχος αυτού του μέτρου ειναι να περιοριστούν εκείνες οι εξετάσεις που δεν κρίνονται απαραίτητες, προς όφελος τόσο των ασθενών όσο και των ασφαλιστικών ταμείων.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Κυριάκος Στριγγάρης, με αφορμή το 16ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται απο τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου. Όπως ωστόσο διευκρίνισε, τα πρωτόκολλα αυτά που πρόκειται να ανακοινωθούν στο Συνέδριο και στη συνέχεια θα υποβληθούν για έγκριση στη Πολιτεία, θα δίνουν στους γιατρούς μια κατεύθυνση χωρίς όμως αυτό να σημαίνει οτι ακυρώνεται η ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενή σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του.

Σημειώνεται, πως το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε αρχικά στις ΗΠΑ και εν συνεχεία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως ειναι η Αγγλία.

Πηγή : Web Only

Δεν υπάρχουν σχόλια: